IMG_0281.JPG
 

Identitetsorientert terapi

Veien tilbake til deg selv

 
 

INFORMASJONSMØTE
4.12.18

Lær mer om hva IoPT er og hva vi kan oppnå med terapi og samtale.
Informasjon om grunnkurs IOPT 2019
og videregående utdanning IOPT, 2019-2021
Informasjonsmøtet er Gratis, men krever påmelding.

 

Boklansering – «Fasetter av sorg»
av Tove Virata Bråthen


En bok om sorg og om det å reise seg

Søndag 25. november kl. 18.00 – 21.00 i Stavanger Sanitetsforenings helsehus, Schiøtz gate 5.

Tove og bok.jpg

Arrangementet er gratis. Se påmelding nedenfor.

Program

 Kl. 18.00: Sissel Bru Reksten ønsker velkommen.Tove Virata Bråthen presenterer boken «Fasetter av sorg»
ca kl 19.30: Pause med anledning til å kjøpe boken og samtale. Kaffe/te, frukt og kjeks gratis.
ca kl 20.30 – 21.00 avslutning

Varmt velkommen!

Om boken

«Noen øyeblikk i livet snur opp ned på alt. Slik var det da jeg fikk beskjed på telefon at det hadde skjedd noe forferdelig, min bror Terje hadde tatt livet sitt. Etter dette fulgte en dyp og smertefull sorg, men det fulgte også noe annet, noe som ble veldig fint. Jeg oppdaget at ordene som hadde vært borte en stund, kom tilbake til meg. Det kom dikt om sorgen, og da jeg delte disse, skjønte jeg at de kunne bety noe for flere enn meg. Etter hvert forsto jeg at det måtte bli en bok, og den fikk tittelen «Fasetter av sorg». Jeg har utgitt flere bøker tidligere, men dette er nok den viktigste så langt, og den som har tekster som ligger nærmest hjertet mitt»                                                               
Forfatter Tove Virata Bråthen

I boka deler Tove dikt knyttet til sorgen over å miste Terje og reflekterer rundt disse. I tillegg skriver hun om sorgen forårsaket av hennes egen depresjon og utmattelse, som hun endelig er ute av, men som hun strevde med i mange år. Her tar hun utgangspunkt i dikt hun skrev gjennom de tunge årene. Hun skriver også om erfaringer knyttet til behovet for å bli sett og møtt når man er i sorg, eller sliter på andre måter. Siste kapittel har fokus på livet, det å reise seg, bære sorgen, men samtidig finne tilbake til gleden i de små øyeblikkene som livet består av. Boka er illustrert av Ida Kristin Vollums vakre bilder.

Tove Virata Bråthen, som har utdannelse innenfor idrett- og kulturfag og sosiologi, har siden 2006 utgitt bøker gjennom firmaet Vestfoto, som hun driver sammen med sin kone, Ida Kristin Vollum. Parallelt med den kreative virksomheten i Vestfoto har Toves lidenskap vært selvutvikling og terapi. Hun har tatt utdannelser i pust- og kroppsterapi og systemisk konstellasjonsarbeid. Drømmen har lenge vært å kunne kombinere lidenskapen for å skrive med det hun har lært gjennom egen utviklingsprosess og erfaringer fra terapi. Med boka «Fasetter av sorg», gjør hun dette. Boka utgis av Livsrom, som er et firma Tove og Ida har startet sammen med Margrethe Otto Skar, hvor visjonen å kunne bidra til økt åpenhet, selvbevissthet og mulighet til å vokse som menneske.

Du kan lese mer om Tove og boken på https://livsrom.life/ 

Arrangementet er gratis. Påmelding via skjema Det blir mulig å kjøpe boken i pausen og på slutten av kvelden.
 
 

Åpent foredrag på Stavanger Kulturhus, Sølvberget
Generalsekretær i Flyktningehjelpen, Jan Egeland
Traumeterapeut Sissel Bru Reksten
Møterom "Møteplassen" lørdag 15.09.18, 12-14.

I forbindelse med Den norske Natzweiler og Dachaukomiteen* sitt årsmøte i Stavanger.

 

 
Jan Egeland.jpg
Sissel.jpg

Kl 1200: Generalsekretær i Flyktningehjelpen,
Jan Egeland     
          
"Største antall flyktninger siden 2. verdenskrig. Hva kan gjøres?"

 

KL 1300: TRAUMETERAPEUT IOPT STAVANGER,
SISSEL BRU REKSTEN

"ETTERVIRKNINGER AV ALVORLIGE TRAUMER"

 

*Den norske Natzweiler- og Dachaukomité har som formål bidra med informasjon til etterlatte, familie og interesserte om de norske fangene som satt i konsentrasjonsleirer under 2. verdenskrig bla gjennom faglige seminar om tiden i fangenskap, samt andre relevante tema.


TERAPI

Identitetskonstellasjoner og samtale - IoPT

Det kan være mange årsaker til at vi opplever livet som vanskelig. Uansett årsak kan det bearbeides, for varig og bærekraftig endring. Det er dette  IoPT– Identitets orientert traumeterapi - handler om.

Hos oss kan du velge mellom en-til-en terapi, eller  gruppe. Uansett får du muligheten til å bearbeide følgene av det som har skjedd, komme ut av overlevelsesreaksjoner og komme i kontakt med egen energi og livslyst

Terapi en til en, eller i gruppe..

KURS

Selvutvikling 1-2 dagers kurs med Egen konstellasjon

Traumeterapi med intensjons-metoden er en effektiv metode for personlig utvikling og psykoterapi. Bearbeid erfaringer som hindrer deg i å leve et godt liv som den du faktisk er.

"PÅ VEI TIL JOBB MED TRAUMER I BAGASJEN"

2 dagers kurs som gir deg  ny kunnskap, forståelsesmodeller og praktiske verktøy som letter din arbeidshverdag med traumatiserte mennesker.

 

 

UTDANNING

Traumeteori og - terapi IoPT. grunnutdanning, (nivå 1).  

8 helgesamlinger a 3 dager, med teori og egne konstellasjoner. Utdanning basert på Franz Rupperts traumeteori og metode:

VIDERERUTDANNING - IOPT. TRAUMA OG TRAUMEBEHANDLING (NIVÅ 2).

12 moduler a 4 dager. Tverrfaglig traumeutdanning innen Franz Rupperts traumeteori og -terapi. Selvutvikling og utdanning i faste grupper. Fullført utdanning gir rett til tittel registrert psykotraumeterapeut IoPT.

 

HVA ER IoPT?

IDENTITETSORIENTERT PSYKOTRAUMETEORI- OG TERAPI FOKUSERER PÅ UTVIKLING AV IDENTITET OG HVORDAN VÅR IDENTITET KAN BLI FORSTYRRET AV LANGVARIG STRESS OG TRAUMATISKE HENDELSER.

VI TAR UTGANGSPUNKT I MÅTEN KROPP, SINN OG FØLELSER ER SAMMENVEVD OG
HVORDAN LIVSERFARINGER  PÅVIRKER OSS.  
MED IoPT KAN VI IDENTIFISERE OG BEARBEIDE DET SOM HAR SATT SEG FAST I KROPP OG SINN.   
FOKUS ER DEG OG DITT UTVIKLINGSMÅL.
.
Et psykotraume skyldes overveldende hendelser eller varige situasjoner, forbundet med tap av kontroll og dødsangst. Det fører til psykiske sår og kroppslige forstyrrelser, som vi ikke klarer å håndtere eller bearbeide alene. Alder, ressurser og støtte påvirker hva vi traumatiseres av.

I en traumesituasjon jobber stressmekanismene våre på høygir. For å hindre selv-overoppheting, eller å utløse mer fare fra omgivelsene, må disse nød mekanismene stoppes. Den akutte løsningen er å skille psyke og kropp. Denne spaltingen er varig og gir kroppslige og psykiske følger.

 

SISSEL BRU REKSTEN

 
©Jeanette Larsen-180515-Reksten-064.jpg

IoPT Stavanger drives av Sissel Bru Reksten. Hun er sosionom, har master i endringsledelse og videreutdannelse innen ledelse, psykoterapi og traumer.

Sissel har lang erfaring fra arbeid med mennesker i endring, som saksbehandler, veileder, konsulent og avdelingsleder innen feltet barnevern, IA arbeid og attføring.  Sissel er i dag psykoterapeut og kursholder.

LES MER

 

 

SAMARBEIDSPARTNERE

cropped-NTF-logo-for-trykkv3-.png

Sissel er medlem av Norsk Traumeterapeutforening NTF, www.traumeterapeutforeningen.no

Sissel Bru Reksten er medlem av Norsk Traumeterapeutforening.

 

Institutt for traumearbeid.png

IoPT Stavanger samarbeider med Marta Thorsheim og Institutt for Traumearbeid, IoPT, Oslo, www.IoPT.no