Boklansering – «Fasetter av sorg»
av Tove Virata Bråthen


En bok om sorg og om det å reise seg

Søndag 25. november kl. 18.00 – 21.00 i Stavanger Sanitetsforenings helsehus, Schiøtz gate 5.

Tove+og+bok[1].jpg

Arrangementet er gratis. Se påmelding nedenfor

Program

 Kl. 18.00: Sissel Bru Reksten ønsker velkommen.Tove Virata Bråthen presenterer boken «Fasetter av sorg»
ca kl 19.30: Pause med anledning til å kjøpe boken og samtale. Kaffe/te, frukt og kjeks gratis.
ca kl 20.30 – 21.00 avslutning

Varmt velkommen!

Om boken

«Noen øyeblikk i livet snur opp ned på alt. Slik var det da jeg fikk beskjed på telefon at det hadde skjedd noe forferdelig, min bror Terje hadde tatt livet sitt. Etter dette fulgte en dyp og smertefull sorg, men det fulgte også noe annet, noe som ble veldig fint. Jeg oppdaget at ordene som hadde vært borte en stund, kom tilbake til meg. Det kom dikt om sorgen, og da jeg delte disse, skjønte jeg at de kunne bety noe for flere enn meg. Etter hvert forsto jeg at det måtte bli en bok, og den fikk tittelen «Fasetter av sorg». Jeg har utgitt flere bøker tidligere, men dette er nok den viktigste så langt, og den som har tekster som ligger nærmest hjertet mitt»                                                               
Forfatter Tove Virata Bråthen

I boka deler Tove dikt knyttet til sorgen over å miste Terje og reflekterer rundt disse. I tillegg skriver hun om sorgen forårsaket av hennes egen depresjon og utmattelse, som hun endelig er ute av, men som hun strevde med i mange år. Her tar hun utgangspunkt i dikt hun skrev gjennom de tunge årene. Hun skriver også om erfaringer knyttet til behovet for å bli sett og møtt når man er i sorg, eller sliter på andre måter. Siste kapittel har fokus på livet, det å reise seg, bære sorgen, men samtidig finne tilbake til gleden i de små øyeblikkene som livet består av. Boka er illustrert av Ida Kristin Vollums vakre bilder.

Tove Virata Bråthen, som har utdannelse innenfor idrett- og kulturfag og sosiologi, har siden 2006 utgitt bøker gjennom firmaet Vestfoto, som hun driver sammen med sin kone, Ida Kristin Vollum. Parallelt med den kreative virksomheten i Vestfoto har Toves lidenskap vært selvutvikling og terapi. Hun har tatt utdannelser i pust- og kroppsterapi og systemisk konstellasjonsarbeid. Drømmen har lenge vært å kunne kombinere lidenskapen for å skrive med det hun har lært gjennom egen utviklingsprosess og erfaringer fra terapi. Med boka «Fasetter av sorg», gjør hun dette. Boka utgis av Livsrom, som er et firma Tove og Ida har startet sammen med Margrethe Otto Skar, hvor visjonen å kunne bidra til økt åpenhet, selvbevissthet og mulighet til å vokse som menneske.

Du kan lese mer om Tove og boken på https://livsrom.life/ 

Arrangementet er gratis. Påmelding via skjema Det blir mulig å kjøpe boken i pausen og på slutten av kvelden.